Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیر علمی همایش بین المللی باستان شناسی گفت: سومین همایش بین المللی باستان شناسی جنوب شرق ایران از ۲۲ لغایت ۲۴ آذرماه در دانشگاه زابل برگزار می شود.

به گزارش خبرگزاری برنا ، دکتر رضا ناصری  هدف از برگزاری این همایش را، ارائه بروز نتایج پژوهشهای باستان شناسی و علوم وابسته درسطح بین المللی برای جامعه مخاطبان، فراهم آوردن فضای مناسب جهت گفت‌وگو و تبادل نظر علمی میان متخصصان باستان شناسی و رشته های وابسته و پیوسته درباره این ناحیه فرهنگی که به پژوهش های میدانی و کتابخانه‌ای مشغول هستند، شناساندن حوزه تمدنی سیستان  وجایگاه این حوزه بسیار باارزش به جهانیان، معرفی پتانسیل و ظرفیت گردشگری به دنیا و تشویق سرمایه گذاران برای سرمایه‌گذاری درحوزه های مختلف در این منطقه عنوان کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد:  خوشبختانه با اعلام فراخوان در این همایش، بیش  از ۱۰ کشور اعلام آمادگی کردند تا در این زمینه با ما همکاری  کنند، علاوه براین بیش از۴۰ نفر متخصص در علم باستان‌شناسی نیز از کشورهای مطرح دنیا علاقمندی خود را به شرکت در این همایش اعلام کرده‌اند.

عضوهیات علمی باستان شناسی دانشگاه زابل ادامه داد: در این همایش که به صورت نیمه حضوری برگزار خواهد شد، ۴۱ سخنران داخلی و خارجی به ارائه سخنرانی خواهند پرداخت.

دکتر رضا ناصری افزود: تاکنون ۱۵۰ مقاله به دبیرخانه همایش ارسال شده که از این تعداد ۱۰۰ مقاله پذیرفته شده است که دراین همایش ۴۴ سخنرانی علمی و تخصصی نیز خواهیم داشت‌.

وی ادامه داد: این همایش باهمکاری دانشگاه زابل، پژوهشکده باستان‌شناسی ایران، انجمن علمی باستان شناسی ایران و موسسه ایتالیایی ایزمئو، با همکاری علمی بیش از ۳۰ دانشگاه بزرگ داخلی و خارجی برگزار خواهد شد.

دبیر علمی برگزاری همایش گفت: این همایش سه روزه از ۲۲ آذرماه جاری در شهرستان زابل آغاز و در ۲۴ آذرماه به کارخود پایان خواهد داد.

رضا ناصری محورهای برگزاری این همایش را؛ کاوشها و بررسیهای باستان شناسی جنوب شرق ایران، کاوشهای منطقه ای و فرامنطقه ای جنوب شرق ایران تاریخ و هنر درجنوب شرق ایران، تکنولوژی،معیشت و تجارت در جنوب شرق ایران و...، عنوان کرد.

وی اضافه کرد:  شهرسوخته مرکز سنگهای قیمتی در ۵ هزارسال قبل در دنیا بوده که کنار معادن لاجورد، فیروزه و زمرد قرار داشته و باید به این نکات توجه شود در آن دوران با تجارتی که صورت میگرفته بین‌النحرین به دریای سند وصل میشده است.

عضوهیات علمی باستان شناسی دانشگاه زابل افزود: در کنار همایش برنامه های جانبی از جمله نمایشگاه کتاب، نمایشگاه صنایع دستی و...، نیز در دستورکار قرار خواهد داشت.

دبیرعلمی سومین همایش بزرگ بین المللی باستان شناسی جنوب شرق ایران ادامه داد:  ما در جنوب شرق ایران منطقه بسیار با ارزش شهرسوخته با بیش از۱۵۰ هکتار محوطه با بیش از ۵ هزارسال قدمت تاریخی و تمدنی را داریم که شاید به جرات بتوان ادعا کرد محوطه‌ای بایک چنین وسعت و بااین قدمت که در زمان خودش یک شهرکاملا تخصصی بوده را در منطقه نداریم.

وی در ادامه گفت:  در شهرسوخته برای هر حرفه به صورت تخصصی تعریفی وجود داشته و یک شهر مدرن در زمان خودش محسوب می‌شده، و یکی از مهمترین دلایلی که متخصصین علم باستان شناسی نگاه ویژه‌ای به این منطقه دارند باارزش بودن این محوطه‌ تاریخی‌ست به گونه‌ای که چندی پیش کنفرانسی در ایتالیا برگزار شد و یک روزنامه ایتالیایی تیتر اول خود را به آن اختصاص داد و این نشان دهنده نگاه ویژه کشورهای صاحب نام به حوزه تمدنی شهرسوخته است که ما متاسفانه از آن غافل هستیم و باید بیشتر از قبل به داشته‌هایمان و توانائیهایمان اهمیت بدهیم.

وی ادامه داد: باید زیرساختهای گردشگری را آماده کنیم یکی از این زیرساختها عوض کردن نوع نگاه به منطقه است که رسانه ها در این قسمت با تولید اخبار فرهنگی و تمدنی می‌توانند بسیار تاثیرگذار باشند و می‌طلبد که یاری‌گرما در این حوزه باشند جراکه با اخبار امیدبخش نه تنها نوع نگاه به منطقه تغییر خواهد کرد بلکه باعث آمدن سرمایه گذاران وادرنتیجه سرمایه‌گذاری در این منطقه خواهد شد.

وی ادامه داد: یکی از بزرگترین داشته های ما در این منطقه فرهنگ و تمدن است که در محوطه‌های تاریخی و باستانی شهرسوخته، کوه خواجه، دهانه غلامان، حوض‌دارو...، با حفاریهای صورت گرفته و اشیاء بدست آمده برای جهانیان به اثبات رسیده است.

انتهای پیام

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: همایش بین المللی باستان شناسی بین المللی باستان شناسی جنوب شرق ایران دانشگاه زابل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۷۳۲۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قطع‌نامه‌ای در حوزه تاب‌آوری و مدیریت بحران برای مسئولان تدوین می شود

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا دکتر محمدحسن بازیار رئیس پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله، امروز در نشست خبری که در محل پژوهشگاه برگزار شد با بیان اینکه زمین دائماً در حال تغییر و تحول است و این فرآیند، از گذشته وجود داشته، گفت: اخیرا زمین لرزه‌های با بزرگی بیش از ۴ در مناطقی مانند فاریاب کرمان و خراسان رضوی رخ داد.

وی با اشاره به موضوع دوره‌های بازگشت زلزله در تهران عنوان کرد: این دوره ابتدا ۱۲۰ سال، سپس ۱۵۰ سال و در نهایت به دلیل عدم وقوع زلزله بزرگ در تهران، ۱۷۵ سال عنوان شده است.

بازیار با تاکید بر پیچیدگی پدیده زلزله اظهار کرد: در بم زلزله در جایی به وقوع پیوست که ۲ هزار سال زلزله در آن رخ نداده بود. از این رو زلزله یک پدیده پیچیده است که باید همه موارد آن مدنظر قرار گیرد.

وی با اشاره به نهمین دوره کنفرانس بین‌المللی زلزله‌شناسی که توسط پژوهشگاه برگزار می‌شود، گفت:این کنفرانس  از ۱۸ تا ۲۰ اردیبهشت ماه در برج میلاد تهران برگزار می‌شود. در این کنفرانس، ۲۱۱ مقاله به صورت شفاهی و ۲۰۴ مقاله به صورت پوستر ارائه می‌شود.

رئیس پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله تصریح کرد: زلزله‌شناسی، پیشگیری و ایمن‌سازی سازه‌ها و مدیریت بحران، محور‌های اصلی این مقالات را تشکیل می‌دهند. سخنرانان خارجی از ۱۵ کشور شامل آلمان، نروژ، یونان، امارات متحده عربی، آمریکا، اسپانیا، استرالیا، برزیل، ترکیه، ژاپن، سوئد، فرانسه، نیوزیلند و هند در این کنفرانس حضور خواهند یافت.

بازیار با اشاره به تمرکز این کنفرانس بر حل مسائل زلزله‌خیزی کلانشهر‌های ایران مانند تهران، تبریز، اصفهان، شیراز و مشهد، گفت: در حاشیه این کنفرانس، ۱۶ کارگاه تخصصی در زمینه‌هایی نظیر ساخت و ساز بر روی گسل، زلزله تهران و طراحی و ساخت بیمارستان‌های مقاوم برگزار می‌شود.

وی افزود: تلاش داریم بر اساس یافته‌ها و بحث‌های این کارگاه‌ها، در پایان کنفرانس قطعنامه‌ای در حوزه ارتقای تاب‌آوری، مدیریت بحران و ساخت و ساز ایمن برای مسئولان و سیاستگذاران تدوین کنیم.

در ادامه عبدالرضا سروقدمقدم؛ عضو هیئت علمی ژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله با اشاره به نهمین کنفرانس بین‌المللی زلزله‌شناسی گفت: ما مخاطرات زیادی از جمله فرونشست، آتش‌سوزی و سیل داریم و ازطرفی تعداد کشته‌ها در تصادفات رانندگی و آلودگی هوا از زلزله بیشتر است و سؤال اینجاست که چرا ما باید این مقدار به بحث زلزله توجه کنیم؟!

سروقدمقدم ادامه داد: امروز ملاک در رده‌بندی مخاطرات دنیا، تعداد کشته‌ها نیست، به عنوان مثال اگر تعداد کشته‌ها در سیل ممکن است زیاد باشد، اما کشور را به خاطر نمی‌اندازد! فقط دو حادثه وجود دارند که با ملاک جدید یعنی تا‌ب‌آوری، کشور را به هم بریزند که آن هم جنگ و زلزله است.

عضو هیئت علمی ژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله گفت: هدف از برگزاری این کنفرانس علمی، علاوه بر بحث درباره یافته‌های جدید علمی، برطرف کردن دغدغه مدیران شهری نیز است. شعار این کنفرانس «زلزله و کلان‌شهر‌ها با تمرکز بر تهران» است چراکه دغدغه مسئولان را در موضوع زلزله تهران کامل شاهد بودیم.

سروقدمقدم تصریح کرد: ایجاد یک اجماعی در این موضوع برای مدیران شهری از اهداف  این کنفرانس است.

وی با تاکید بر ارتقای تاب‌آوری کشور‌ها در برابر مخاطرات، اظهار کرد: بعد از زلزله بزرگ سرپل ذهاب کرمانشاه جامعه مهندسی به این نتیجه رسید که اگر ۴۰ درصد از آیین‌نامه‌ها را در ساخت سازه‌ها رعایت کنند، می‌توانند جلوی بسیاری از تلفات را بگیرند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • قطع‌نامه‌ای در حوزه تاب‌آوری و مدیریت بحران برای مسئولان تدوین می شود
  • جنگ و زلزله؛ بلایایی که تاب‌آوری کشورها را به‌خطرمی‌اندازند
  • همایش «دین، سلامت و کمک‌ های بشر دوستانه» برگزار می شود
  • نخستین کنگره ملی ایران شناسی برگزار می‌شود
  • استقرار گروه‌های مرمتی و باستان شناسی در نقش رستم
  • استقرار گروه‌های مرمتی و باستان شناسی در نقش ستم
  • استقرار گروه‌های پایش، حفاظت، مرمت و باستان شناسی در نقش ستم
  • استقرار گروه های پایش، مرمت و باستان شناسی در مجموعه باستانی نقش رستم
  • زن ها در ۷۵ هزار سال پیش این شکلی بودند! |‌ عکس | این زن در کوه های زاگرس زندگی کرده است
  • پایان باشکوه بیست و هشتمین همایش و نمایشگاه ملی ژئوماتیک ایران