Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-05@13:44:44 GMT

ثبت ۳۷ ژن برای کمک به شناسایی گونه‌های مختلف عقرب

تاریخ انتشار: ۳۰ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۳۹۹۹۳۵

ثبت ۳۷ ژن برای کمک به شناسایی گونه‌های مختلف عقرب

پژوهشگران با توالی‌یابی و ثبت ۳۷ ژن نوعی عقرب در بانک جهانی ژن، به شناسایی و توصیف گونه‌های جدید عقرب در فلات ایران کمک کردند.

به گزارش ایسنا، شناسایی برخی گونه‌های جانوری، به دلیل شباهت بسیار زیادِ ریختی که به یکدیگر دارند، به آسانی امکان‌پذیر نیست. به همین دلیل باید از روش‌های مولکولی برای شناسایی آن‌ها استفاده کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 به کمک فواصل ژنتیکی می‌توان مرز بین گونه‌های مختلف جانوری را تعیین کرد.

یکی از ژن‌هایی که برای تعیین و تایید گونه‌های جانوری استفاده می‌شود، ژن COI میتوکندریایی است. دکتر حسین براهویی، عضو هیات علمی پژوهشکده کشاورزی دانشگاه زابل طی پژوهشی با همکاری پژوهشگرانی از دانشگاه فردوسی مشهد و موسسه تحقیقاتی واکسن و سرم‌سازی رازی کرج صورت پذیرفت، با بررسی مولکولی عقرب‌های دم دندانی جنس (Odontobuthus) موفق به توالی‌یابی و ثبت ۳۷ ژن میتوکندریایی در بانک جهانی ژن (NCBI) شد و نتایج این بررسی در مجله Zoological Journal of the Linnean Society نیز به چاپ رسیده است.

بر اساس اعلام روابط عمومی وزارت علوم به نقل از دانشگاه زابل؛ این پژوهش می‌تواند به عنوان مبنایی در تشخیص و توصیف گونه‌های جدید عقرب از فلات ایران نیز مورد استفاده قرار گیرد و بدین ترتیب با شناسایی گونه‌های عقرب و تعیین دامنه پراکنش آن‌ها، در امر آموزش بهداشت و مدیریت درمان نقش و تاثیر بسزایی داشته باشد.

‌انتهای پیام 

منبع: ایسنا

کلیدواژه: بانک جهانی ژن عقرب دانشگاه زابل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۹۹۹۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نشست هم‌اندیشی نمایندگان مجلس با هیات رییسه دانشگاه مازندران

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، رییس دانشگاه مازندران در این نشست که با هدف بررسی مسایل و ظرفیت‌های آموزش عالی استان صورت گرفت، انتخاب دانشگاه برای اولین نشست توسط منتخبان مردم در مجلس را نشان از اعتقاد به کارآمدی و بهره‌گیری از ظرفیت علمی جامعه در راستای حل مشکلات و توسعه استان دانست.

دکتر علی‎نژاد با تاکید بر تاکیدات مقام معظم رهبری بر سه اصل تولید علم، تربیت عالم و جهت‌دهی به این دو، اظهار داشت: دو اصل اول در همه دنیا اجرا شده و موضوعی که غافل مانده است، اصل هدایت صحیح آن است که منجر به استفاده ابزاری در جهت امیال نفسانی و ظهور پدیده‌هایی مانند اوضاع امروز غزه می‌گردد.

رییس دانشگاه مازندران با اشاره به رخداد‌های دانشگاه‌های آمریکا به‌عنوان مدعی حقوق بشر، این امر را یکی دیگر از عوامل عدم هدایت صحیح علم و عالم دانست و افزود: در ایران اسلامی با بهره از تعالیم اسلامی و مدیریت دینی، هیچ‌گاه شاهد این اتفاقات در دانشگاه‌ها نبوده و نیستیم.

وی به ظرفیت‌های دانشگاه مازندران در حوزه‎های مختلف اشاره کرد و گفت: موضوعاتی مانند حوزه دریا و اقتصاد دریامحور، گردشگری، محیط زیست و پسماند و فناوری‌های راهبردی را ۴ ماموریت اصلی دانشگاه بیان کرد و با اشاره به اقدامات مختلف دانشگاه در این راستا همانند مسوولیت میز دولت و دانشگاه در حوزه اقتصاد دریا در تدوین سند برنامه هفتم توسعه، تاسیس مراکز مشترک پژوهشی با سازمان‌های مختلف مانند مرکز مشترک با قوه قضاییه و توسعه دانشکده‌های علوم دریایی و میراث فرهنگی و گردشگری، از راه‌اندازی دانشکده علوم و فناوری‌‎های راهبردی در دانشگاه مازندران خبر داد.

دکتر علی‌نژاد با بیان این‌که دانشگاه مازندران به همه استان تعلق دارد، بر لزوم مشارکت نمایندگان مجلس شورای اسلامی در توسعه این دانشگاه و تقویت زیرساخت‌ها از جمله تکمیل پروژه‎های عمرانی و رفاهی دانشجویی، از آمادگی دانشگاه مازندران و نخبگان دانشگاهی استان در راستای توسعه و آبادانی استان خبر داد و خواستار تشکیل دبیرخانه همکاری مشترک در این دانشگاه شد.

دکتر رضا حاجی‌پور نماینده مردم آمل در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه به اهمیت جایگاه دانشگاه و لزوم توجه و نگاه علمی به معضلات و مشکلات استان گفت: دانشگاه‌ها نقش مهم و اساسی در توسعه و پیشرفت هر کشوری دارند. استفاده درست و کامل از ظرفیت‌های دانشگاه و قشر فرهیخته دانشگاهی می‌تواند سرعت رسیدن به پیشرفت و تعالی یک جامعه را تسریع ببخشد.

نماینده مردم آمل در مجلس شورای اسلامی افزود: این که از توانمندی دانشگاهیان غافل شویم، اشتباهی نابخشودنی است که خسارات و صدمات جبران ناپذیری را در عرصه‌های مختلف توسعه رقم خواهد زد.

دیگر خبرها

  • ریشه پیوند دانشگاه با جامعه در عملیاتی کردن دستاوردهای علمی است
  • انجام بیش از ۹۰ درصد زایمان‌ها توسط ماماها
  • ممنوعیت استفاده از واژه اسرائیل در رسانه‌های عراق
  • ۶ نکته در مورد پذیرش دانشجویان اخراجی در آمریکا
  • نشست هم‌اندیشی نمایندگان مجلس با هیات رییسه دانشگاه مازندران
  • تظاهرات حمایت از غزه در شهر‌های مختلف جهان
  • صهیونیست ها این گونه مانع رسیدن آرد به مردم غزه می شوند (فیلم)
  • دولت اژدهای هفت سر فساد را در بخش‌های مختلف شناسایی کند
  • وضعیت میدان در جنگ شناختی را رسانه‌ها و روایت‌ها تعیین می‌کنند
  • ۱۰۰۰ کانتینر کالای بدون هویت در بندر شهید رجایی شناسایی شد